vrijdag 17 april 2015

Regenseizoen in een subtropisch klimaat

Bananenbladeren zijn zo groot dat jij en je vriendje er makkelijk onder passen tijdens een tropische regenbui.
Een subtropisch klimaat. Er zijn maar twee seizoenen hier de zomer, een relatief warm en nat het regenseizoen van November t/m April en een kouder maar droge seizoen wat hier de winter wordt genoemd.

Ploegen in de droge arme grond, klaar zijn voordat de regen komt.




Over het algemeen regent het s'nachts of s'morgens vroeg, daarna klaart het weer op en komt de zon er door en gaat de temperatuur weer naar 28 C. 95% van de enorme regenbuien vallen in het regenseizoen dus is het heel droog in de winter.
Terwijl mijn moeder aan het werk is op het land doe ik een dutje

Hier in het noorden leven we in de bergen op ongeveer 1300 meter hoogte en daardoor is het erg aangenaam qua temperatuur.


Iedereen begint voor het regenseizoen zijn land voor te bereiden, En met de eerste regenbuien wordt er gezaaid. Voornamelijk tabak, mais en casava. Lange voren worden er met de hand gemaakt en heel soms met twee ossen voor de ploeg.. maar dat zijn dan zogezegd de welgestelde boeren.
Onze buurvrouw met haar zus ze gaan de mais oogsten.



Iedereen is werkelijk dol op mais, ze eten het elke dag, ze maken er pap van, ze maken er een soort oliebollen van, ze roosteren het en ze kunnen zich er echt niets bij voorstellen dat wij in Holland nauwelijks mais eten.

Soms hoor je op het platteland een dieselmoter ronken, Dit is de maismolen maar ja dat kost natuurlijk wat dus wordt er veel met de hand gestampt en gezeefd.




2 opmerkingen:

  1. Hoi hoi, bedankt voor jullie bijdragen op het web. Het is voor mij een wereld van verschil maar heel mooi om te mogen zien hoe
    ze/jullie daar leven. Hoe is het met de alle waterputten.? We bidden elke week in onze groep of de Heere jullie werk wil zegenen. Nick, Luuk, Jacciara en Landri vragen zich af of jullie al een waterput gemaakt hebben en of jullie er nog 1 gaan maken. Volgens Jaciara hebben jullie er al heel veel gemaakt maar de rest van de groep onderzoekt dit nog?!?!?
    Vanaf de Ark wensen, Nick de Ruijter, Luuk de Haas, Jacciara Huijzer, Debora de Jong en Yanick Hoekwater, juf Barbara en juf Alie en alle kleuters van groep 2, jullie van harte Gods Zegen. We blijven bidden of de Heere God Zijn zegen op jullie werk wil geven.
    We verblijven in hartelijke verbondenheid met jullie

    BeantwoordenVerwijderen