zondag 16 november 2014

Dankbaar en vol vertrouwen.

Dankbaar en vol vertrouwen
God is de echte rustgever dat hebben we ervaren. Leg je zorgen en twijfels bij Hem neer. Een hele volle kerk met familie, vrienden en gemeenteleden, het was overweldigend en onvergetelijk.
 


Namens de kerkenraad en de Thuisfrontcommissie sprak Wim ter Harmsel ons toe. 

De woorden van onze God zijn bovenal bemoedigend. “Hij de bron van levend water,wil onze emmer doen overlopen zodat we mogen uitdelen.” 








Michelle sprak ons toe namens de familie







Wat een enorme verrassing was het dat het kinderkoor “Marnatha” ons nog toezong “De Heere zegent jou en Hij beschermt jou!”
Dit wensen we ook iedereen toe. 














Lange vlucht……………veilige aankomst.


Nu gaat het echt gebeuren. Fijn dat sommige kinderen en klein kinderen daar waren. Na een knuffel en een traan, nog een knuffel ……..en nog één was het moment daar en steeg het vliegtuig op.  en 19 uur verder met een tussenstop in Kenya en Zambia komen we aan in Malawi.
  
Bij de bagageband zochten we naar onze koffers, gelukkig zij waren er allemaal. Na 5 minuten kwam een bakkie (grote Toyota met laadruimte) ons ophalen, alle koffers pasten er makkelijk in.Zo begonnen we aan een 5 uur lange autorit naar het noorden. Een flesje water, dat we kochten bij een benzinepomp was meer dan welkom. Al rijdend door het mooie landschap van Malawi kwamen om 18.00 uur veilig in Mzuzu aan. Maar ja ons huis was nog niet klaar, dus hebben we de eerste dagen gelogeerd bij Diane. We vallen na 24 uur reizen als een blok in slaap. 

De eerste indruk……………..veel regelen.

Nu eerst zorgen dat onze telefoon werkt een Malawiaanse sim en wat beltegoed ( airtime ) kopen en ja hoor het werkt. Onze auto, een vierkant koekblik op wielen werd ook gebracht. Het is een kleine lage auto die alleen op asfaltwegen kan rijden. Deze auto huren we totdat een andere auto kunnen kopen. Nu maar hopen dat deze auto ons bij ons huis kan brengen. Om bij ons huis te komen moeten we anderhalve kilometer over zanderige hobbelige wegen vol met kuilen rijden. 
We beginnen ons in ons nieuwe huis thuis te voelen.. we slapen op de grond omdat ons bed over een maand ofzo aankomt.  Het huis wordt met de nieuwe bezem en andere spullen goed schoongemaakt. Soms konden de buren Grrie horen gillen als er opeens een dikke spin naar je toe.  
komt lopen, of een salamander over je voeten rent. Maar we hebben een huisdier en dat is gezellig in de keukenla woont een hele dikke vette kakerlak. Grote insekten die rond vliegen, je schrikt steeds weer opnieuw. Nu het huis schoon is moeten er nog meer dingen aangeschaft worden om wat relaxed te kunnen leven.










Als eerst hebben we kussens gekocht voor in de houten stoelen. Stoelen en een tafel bestelt bij meubelmakers aan de kant van de weg. Je kan van een oude vergeelde foto een model uit kiezen en wat we niet echt hadden gedacht ze lijken er aardig op.






De winkel van sinkel. Met europeese prijzen voor een koelkast en gasfornuis... maar ja het is de enige in de stad.













Alle mensen zijn hier bijzonder vriendelijk, zeker als ze het idee hebben dat je mogelijk iets gaat kopen. We zijn erg blij met de taalcursus in de lokale stamtaal  ( Chitumbuka )  die we hebben gehad waar we ook veel over de cultuur hebben geleerd. ( Tirza bedankt )



10 opmerkingen:

  1. Lieve Hans en Gerrie, mooi verslag! Fijn dat jullie nu iets minder kamperen. Gewoon die beestjes in de pan braden en opeten ;) We denken en bidden aan en voor jullie, liefs, Jaap en Frea

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi hoi de vorige lukte niet dus nu een tweede poging. Het is wel prachtig om te lezen wat jullie daar beleven. Handig dat je hard gilt als je een spin ziet. Welk geluid maak je als je een kakkerlak in je keuken ontdekt????
    De kinderen zingen nog trouw dat juf Gerrie naar Afrika gaat. Luuk de Haas denkt dat het wel heel ver weg is maar misschien gaat hij er eens naar toe. Zijn ouders houden van vakantie, zegt hij hahaha. Ik mis je op school en in onze "stad" maar dat kan ik beter niet schrijven maar toch doe ik het. Ondanks het gemis wens ik jullie alle goeds en we mogen beide weten dat onze God zo groot, sterk en almachtig is, waar we ook zijn.
    Hartelijke groet uit Bab-city

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ha Hans en Gerrie, eens kijken of het nu lukt om te reageren
    Groet,

    Dieks

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ja zeg, nou ik hoop dat jullie net zo goed gaan wennen als ik hier in jullie huis. Heel veel sterkte wnt de omstandigheden verschillen nogal narcis veronderstel. Gods Zegen toegewenst.

    Groetjes,

    Dieks

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Sorry voor de taalfoutjes. Een goede adventstijd toegewenst.

    Dieks

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Dieks, dank je wel voor je reactie en jij ook goede en gezegende dagen toegewenst, groeten Hans en Gerrie

      Verwijderen
  7. Vanuit een nat Bergambacht wensen wij jullie Gezegende Kerstdagen en alle goeds voor 2015 toe! Hartelijke groet. Nico en Ineke Mensch

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen